Lördag den 16 mars tävlade en rad lada KFUM gossar runt om i Norden.

Regionsmästerskapen i trupp gick av stapeln i Järfälla där nivå 7 hade pojkklass så självklart var KFUM på plats. Ungdomstruppen och Gymnastikskolan 12/14 deltog med varsitt lag. Båda lagen hamnade på prispallen och det blev ett guld och ett brons. Grattis Grabbar!

I Danmark i byn Löjt gick Powerseries4 , powertumbling tävling. Här deltog hela vår powertumblinggrupp samt en trupp junior. Killarna ställde upp i olika tävlingsklasser. Alla grabbar gick till final och det slutade med 4 medaljer (2 guld, 1 silver, 1 brons). Bra jobbat hela gänget!

Gänget från Riksmästerskapet GS 12/14 och UT
Mitt bland alla danskar har vi ett gäng härliga svenskar från KFUM

Välkomna till KFUM Powertumbling Open 3 februari 2024 – tävlingen för alla gymnaster oavsett disciplin.

Inbjudan-KFUM-Powertumbling-Open-2024Ladda ner

Vi hade tre lag på tävling denna helg och kom hem med tre medaljer. Härligt!

Gymnastikskolan 12/14 deltog på Regionmästerskapen och gossarna skördade en silvermedalj i pojkklassen nivå 7.

Ungdomstruppen tävlade i Riks2 som gick i Ängelholm. Killarna körde en bra tävling rakt igenom vilket resulterade topp placeringen och en guldmedalj.

Juniortruppen deltog på JSM , även denna tävling i Ängelholm. Inledde med ett fint fristående som följdes v lite skakigare prestation i redskap. De slutade på en tredje plats.

Guldgossarna i Ungdomstruppen

foto: Likas Knutsson

Flygande boys i Juniortruppen

Pojktruppen tävlade i helgen 2-3 dec 2023 i BG bucklan nivå 6+7 och gjorde det med bravur. De tog hem bucklan till KFUM helt enkelt. Vi gratulerar våra pojkar till fina prestationer.

Är du pojke född 2006-2007-2008 och tränar/har tränat gymnastik. Vi söker dig som vill träna, utvecklas och tävla inom truppgymnastik. Saknar du ett lag att tävla med? Eller kanske träna med? Då har du chansen att få det hos KFUMs Gymnastikavdelningar. Vi har lediga platser i vår trupp. Kontakta oss på kansli@kfum-ga.se

Den 11 november 2023 gick Nordiska Mästerskapen i Truppgymnastik i Reykjavik på Island. Vår Manliga Elit kvalade i somras till NM och fick åka som en av lagen att representera Sverige under detta mästerskap.

Grabbarna startade starkt med ett nästintil felfritt fristående som belönades med tävlingens högsta poäng i grenen. Tumbling genomfördes med någon enstaka miss och ett väldigt fint lika varv. Killarna avslutade med trampetten och där hade de tyvärr lite missar. Men på det hela genomördes en bra tävling som resulterade i en NM medalj och en tredje plats.

Gymnaster och tränare på NM 2023.

Våra powertumblingkillar har varit i Danmark och tävlat i Powerseries den 28 oktober 2023.

Alla killar presterade bra och det blev en del medaljer till KFUM i olika klasser. Totalt 310 gymnaster deltog på tävlingen.

I samband med detta passade gruppen på att ha träningsläger både i SG huset och på Ollerup.

15 oktober 2023 gick Distriktscupen i MAG i Åkeshovshallen. Självklart fanns KFUM med på startlistan. Våra gymnaster från Gymnastikskolan deltog och gjorde fint i från sig. Laginsatsen blev en tredjeplats.

Grabbarna får instruktioner av tränare och domare inför tävlingarna

Gymnaestradan 2023 gick i Amsterdam och såklart var KFUM på plats. Denna gång var det uppvisningar tillsammans med Tyresögymnastiken och Gefle GF.

Som sig bör när, KFUM är med, och har uppvisning bjöds det på både Trupp och MAG, volter och inte minst en klassisk mumrik.

GYMNAESTRADA 2023 captured at RAI, Amsterdam on 04.Aug.2023 by Filippo Tomasi Photography
GYMNAESTRADA 2023 captured at RAI, Amsterdam on 04.Aug.2023 by Filippo Tomasi Photography
GYMNAESTRADA 2023 captured at RAI, Amsterdam on 04.Aug.2023 by Filippo Tomasi Photography

Vi söker tränare till vår Gymnastikskola hösten 2023. För mer information eller för att anmäl ditt intresse till kansli@kfum-ga.se

I Gymnastikskolan tränar man alla våra tre discipliner: MAG, Trupp och Powertumbling. Gruppen tränar 1-3 ggr/vecka med träningar på 1,5 tim/pass. Träningarna sker på KFUM Central eller i annan skolsal. Succesivt över åren ökar träningsmängden och något pass i veckan kan också flyttas till specialhall. Efter 3 terminer kommer gruppen börja tävla inom samtliga våra tre discipliner.

Vi söker tränare till huvudsakligen måndagar, tisdagar och söndagar i höst men förstärkning även andra dagar är intressant. Grupperna som behöver hjälp är pojkar födda 2017, 2016, 2013/2014

Välkommen!